Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na łyżce oleju (na złoty kolor). Do zrumienionej cebuli wlać śmietankę -może być 12%, 18%, 30% ,można pomieszać dwie różne. Ważne by była słodka-rzadka. Ja tym razem akurat dodałam 30% (330 ml z Biedronki :) bo taką miałam w lodówce:). Do tego wrzucić poszatkowany koperek (ja kroje nożyczkami , bo mi łatwiej i drobniej się tnie :-). Ilość według upodobania. Ja tutaj dodałam 5 łyżek (bo moje dzieci uwielbiają ten sos , i tylko w tej postaci wcinają koperek, dlatego staram się go dodać jak najwięcej :-). Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak ktoś woli można dodać vegety). Gotować sos ,aż zgęstnieje (do uzyskania wymaganej konsystencji), od czasu do czasu mieszając (przez pierwsze ok. 5 min.trzeba go pilnować bo może wykipieć) . Ja gotowałam ok.15 min.
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)
Ja zawsze podaje go z ziemniakami (najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami :-) , kotlecikami z piersi kurczaka i buraczkami (własnej roboty :) . To jest ulubione danie moich dzieci :-)