Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na doskonałe i orzeźwiające puree z zielonego groszku. Idealne jako dodatek do mięs i ryby.
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22723
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5049
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22723
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5049
Składniki
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy dwie łyżeczki soli, wstawiamy do zagotowania. Myjemy, czyścimy i drobno kroimy papryczki jalapeno. Kiedy woda się zacznie gotować wsypujemy groszek. Gotujemy około 2 minut. Odlewamy 3 łyżki wody z gotowania i odcedzamy groszek. Dodajemy masło, liście mięty i kolendry, łyżkę oliwy z oliwek oraz posiekane papryczki. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy łyżeczkę cukru, świeżo mielony pieprz i przecieramy przez drobne sito.