Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kalafiorowe puree z dodatkiem czosnku i oregano. Świetny zamiennik klasycznego puree z ziemniaków.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 18
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 18
Składniki
Kalafior obieramy z liści, wycinamy twardszy głąb, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Gdy kalafior się ugotuje, odlewamy wodę i rozbijamy go tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę masła i oregano. Dokładnie mieszamy, a całość doprawiamy cukrem brzozowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności solą. Życzę smacznego! :)