Puree z batatów

Puree z batatów
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maudie
Smaczny,zdrowy dodatek o pięknym kolorku :)

Składniki

  • Bataty ok 500 g
  • Masło lub oliwa ok 1 łyzka
  • Pieprz,sól do smaku
  • Papryka słodka, opcjonalnie 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Bataty obrać,pokroić w większą kostkę i ugotować do miękkości.
    Gorące rozgnieść widelcem dodając masło lub oliwę oraz przyprawy.Smacznego :)

Komentarze do przepisu (36)

catha 21 listopada
Kolor zniewalający! Aż chce się sięgnąć po odrobinkę:)
kucharka-amatorka 21 listopada
Fajne.
KulinarnaChwila 22 listopada
Pyszotka;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Bataty ok 500 g
  • Masło lub oliwa ok 1 łyzka
  • Pieprz,sól do smaku
  • Papryka słodka, opcjonalnie 1/4 łyżeczki
Składniki