Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O! Ten przepis musi wpaść w twoje ręce :))
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Maliny gotujemy pod pokryciem z syropem z agawy, aż owoce się rozgotują. Owocową pulpę przelewamy przez sitko. Do odcedzonego soku dodajemy 2 czubate łyzeczki pektyny. Pulpę i sok miksujemy ręcznym blenderem. Gotujemy około 5 minut. Przelewamy do foremek silikonowych ( takich jak do robienia lodów ) delikatnie wysmarowanym olejem. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny, aż żelki stężeją