Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cudowny i naturalnie przepis na zakwas do żuru, bez konserwantów
słoik łyżka gaza gumka recepturka
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Wsyp 10 łyżek mąki żytniej do słoika, zalewamy wodą przegotowaną ostudzoną pół litra mieszamy dobrze można dorzucić ziele angielskie, liść laurowy i ze dwa ząbki czosnku. do tego możemy jeszcze dać skórki z razowego chleba. Górę słoika nakrywamy gazą i zabezpieczamy gumką żeby nam nie spadła. Odstawiamy na pięć dni żeby zakwas sobie dojrzał. Po tym czasie mamy zakwas gotowy do użycia.