Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 213
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2298
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 213
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2298
Składniki
Opłukałam i osuszyłam przegrzebki na ręcznikach papierowych. Szczerze polecam przegrzebki mrożone, nic nie tracą, byle byłyby szczelnie zapakowane. Na oliwie zeszkliłam pokrojoną cebulę dodałam pokrojony czosnek, plasterki chili i obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Po chwili podlałam całość odrobina wina jabłkowego- można użyć wody. Całość poddusiłam do miękkości doprawiłam solą i zmalaksowałam. Przegrzebki usmażyłam na dużym ogniu, krótko, do zrumienienia z obu stron. Dla pewności można najgrubszego przekroić i zobaczyć czy nie jest szklisty wewnątrz, to przecież kuchnia domowa :D
Przegrzebki posypałam natką pietruszki i plasterkami chili. Świetnie smakują jako dodatek do białego wina. Smacznego :)