Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis pochodzi od Nastii, mojej lubej z Ukrainy i smakuje wytrawnie. Według mnie kasza gryczana w Polsce nie jest tak popularna jak na Ukrainie. Na wschodzie przygotowuje się z niej nawet kaszki dla niemowląt. Przygotowane placki mają szerokie zastosowanie. Można podawać na szereg sposobów: same, ze śmietaną lub kefirem, na słodko, do zupy, do mięs itd.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1421
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 119
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1421
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 119
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy w głębokim naczyniu. Mieszamy do uzyskania ciasta jak na naleśniki. Odstawiamy na minimum 15 minut (im dłużej tym lepiej). Na mocno rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, wlewamy powoli ciasto. Pieczemy okrągłe, małe placki, aż lekko zbrązowieją po obu stronach. Najlepiej smakują od razu, jeszcze ciepłe.