Prosty sos chrzanowy na zimno

Prosty sos chrzanowy na zimno
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: lapsmak
Sos chrzanowy na zimno to idealny dodatek do ryb, mięs i pasztetów czy wszelkiego rodzaju wędlin Szczególnie świetny w duecie z mięsami pieczonymi. To klasyka polskiej kuchni oczywiście zawsze obecna na świątecznych stołach.

Składniki

  • łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka majonezu ( opcjonalnie)
  • sól, pieprz, cukier
  • sok z połówki cytryny

Przygotowanie

  1. Sposób przyrządzenia
    Chrzan, śmietanę i majonez( opcjonalnie , nie jest konieczny) mieszamy w miseczce.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
    Odstawiamy na 10 minut aby smaki sie wymieszały.
    Prosty i pyszny !!!
    Smacznego !!

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 19 kwietnia 2017
Naprawde szybkij i pysznyj sosik!!!! Cos dla zabieganych. Dzieki za przepis
Składniki
  • łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka majonezu ( opcjonalnie)
  • sól, pieprz, cukier
  • sok z połówki cytryny
Składniki