Pomarańczowy dip do sałaty

Pomarańczowy dip do sałaty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prostota...prostota..prostota..bodajże w powieści "Wyspa" Huxleya jest papuga która powtarza bohaterom te właśnie słowa. Warto mieć te slow na kartce w kuchni. Naprawdę mnóstwo składników i wielogodzinny proces przygotowywania jest czymś co czasami bywa fajne, zabawne, jak ma się mnóstwo czasu i pieniędzy. Ale często lepiej, łatwiej i szybciej można równie dobry efekt uzyskać z kilku składników robiąc coś w kilka minut. Do przygotowania dipu najlepiej uzyć majonezu własnej produkcji, ja robię majonez wegański na bazie aqua faby, bez problemu można znaleźć przepis w internecie, zrobienie takiego majonezu jest proste i szybki a smak i konsystencja przebijają większość gotowych majonezów ze sklepu. I roślinnych i jajecznych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wycisnąć sok z pomarańczy
    Wymieszać wszystkie składniki widelcem lub rózgą
    Gotowe!

Składniki
Składniki