Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa ta cudownie odbija światło i jest niezwykle efektowna. Pięknie udekoruje Wasze ciasto. Polecam:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 393
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 431
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 393
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 431
Składniki
W małym garnuszku rozpuszczamy w gorącej wodzie żelatynę i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie do dużego garnka wsypujemy cukier, wlewamy wodę i mleko skondensowane. Mieszamy, aż cukier się rozpuści a masa zagotuje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy aż dokładnie połączy się z masą, wówczas dodajemy połamaną w kostkę czekoladę. Mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Na koniec wyciskamy z tubki cały barwnik. Mieszamy i gotowe. Polewę możemy rozlać na tort dopiero kiedy całkiem ostygnie. Tort dekorujemy według uznania. Przy tortach z polewą lustrzaną najlepiej prezentują się delikatne subtelne dekoracje. Rada! Oblewając tort polewą lustrzaną najwygodniej będzie postawić go na jakimś podwyższeniu postawionym na środku blaszki do pieczenia, do której zleci z tortu nadmiar polewy. Przepis na tort z polewą lustrzaną znajdziesz na moim blogu. Zapraszam :)