polewa czekoladowa do ciasta

polewa czekoladowa do ciasta
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
pyszna polewa czekoladowa z czekolady, idealna do ciasta

Składniki

  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 50 gram masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany 18%

Przygotowanie

  1. czekoladę należy połamać i z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej często mieszając

  2. dodać cukier i śmietanę, wymieszać

  3. lekko przestudzoną rozprowadzić po cieście

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 25 października 2019
Idealna:)
Składniki
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 50 gram masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany 18%
Składniki