Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, wielkanocnych babek czy popularnych muffinek. Kluczem do tego, aby wyszła lśniąca i kremowa jest jej powolne gotowanie.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 295
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2507
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 295
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2507
Składniki
Czekoladę pokrusz na mniejsze kawałki.
W garnuszku, na małym ogniu rozpuść masło.
Cały czas mieszając, dodaj śmietankę. Gdy składniki się połączą wsyp kakao i pokruszoną czekoladę.
Całość nadal energicznie mieszaj, wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą masę. Gdy tak się stanie zestaw z ognia do ostygnięcia.
Gdy polewa będzie letnia, możesz polać nią tort lub ciasto.