Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają wiele zalet, po upieczeniu pachną orzeszkami, są puszyste, wspaniałe jako dodatek do mięsa. Z ulubionym sosem, jako przekąska sprawdzą się również znakomicie. Gdy je piekłam obawiałam się jednej rzeczy, że twarde orzeszki będą przeszkadzały przy konsumpcji tychże pysznych placuszków. I tu moje zaskoczenie. Orzeszki po upieczeniu stały się miękkie i delikatne w smaku.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Woreczek ryżu wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 20 minut, od momentu zagotowania. Następnie ryż wyjmujemy z wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny ryż mieszamy z mąką, serem żółtym, orzeszkami. Dodajemy jajka i przyprawy. Całość wyrabiamy łyżką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy po kopiatej łyżce masy ryżowej, formujemy z niej płaskie placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy na papierowym ręczniku. Uwaga: Z podanych składników upiekłam 8 placuszków. Smacznego.