Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne i proste w wykonaniu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć razem z obranym ziemniakami. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do masy ziemniaczanej. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą, sodę oczyszczoną, jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką owalne placuszki, smażyć z obu stron na rumiano. Super smakuje z makrelą w pomidorach, możemy je podać również na Wigilię według uznania.