Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak więc gdy ból ustąpił na tyle abym mogła coś zrobić przygotowałam przesmaczne placki ziemniaczane z dodatkiem natki pietruszki oraz spora ilością cebuli
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Na początek obrać ziemniaki i dokładnie umyć jeśli większe przekroić na pół, obrane i osuszone ziemniaki zetrzeć ręcznie na tarce przystosowanej do tarcia ziemniaków. Jak już mamy wszystkie starte wtedy wbić całe jajka, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, natkę pietruszki pokrojoną drobno, wsypać sól oraz pieprz i mąki w zależności od konsystencji startych ziemniaków lecz nie dodawać za dużo bo będą jak bliny czyli gumowe. Wszystko dokładnie wymieszać łyżka do połączenia się ze sobą dodanych składników
Gdy mamy już przygotowana masę ziemniaczaną na patelnie wlać olej rozgrzać go a następnie nakładać po dwie łyżki masy ziemniaczanej formując placka i smażyć na średnim ogniu z obu stron na piękny złoty kolor. Usmażone placki układać na talerzu jeden na drugim, placki nie wchłaniają dużo oleju
Usmażone jeszcze gorące placki ziemniaczane podawać kto z czym lubi u nas obowiązkowo z kwaśną śmietaną i cukrem ale można podawać również z dowolnymi sosami na przykład z pieczarkowym na śmietanie lub z gulaszem z dowolnego mięsa. Placki ziemniaczane na zimno równie pysznie smakują