Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukiniowy w pełni!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 456
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 456
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę na mandolinie, można zetrzeć na grubym oczku. Ziemniaki starłam na tarce ziemiankowej tak jak i cebulę i czosnek. Dodałam sól, jajo i mąkę. Masę wykładałam na rozgrzaną patelnię.
Przepraszam za jakość zdjęcia ale obiektyw zaparował. Smażyłam na średnio większym ogniu do mocnego zrumienienia. Wyjdzie około 12 placków.
Smacznego :)