Pistacjowe pesto z pietruszki

Pistacjowe pesto z pietruszki
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
Wartości lecznicze pietruszki porównuje się do działania czosnku, cebuli, marchwi, kapusty czy pora...

Składniki

  • 1/2 szklanki obranych orzeszków pistacjowych
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 duże pęczki pietruszki (ok 2 szklanki posiekanych liści)

Przygotowanie

  1. Pistacje, drobno posiekany czosnek i sól miksujemy. Dodajemy liście pietruszki i oliwę. Miksujemy do powstania jednolitej, dość gładkiej pasty.

  2. Pesto podać na świeżym chlebie po Tarnowsku-to jest przepyszne

Komentarze do przepisu (2)

Obserwator 20 czerwca 2014
Piękne zdjęcie bardzo ciekawego przepisu :)
konhambos 21 czerwca 2014
Prawde mówiac to jedyna forma pietruszki, która mi smakuje:)
pyszne pesto.
Składniki
  • 1/2 szklanki obranych orzeszków pistacjowych
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 duże pęczki pietruszki (ok 2 szklanki posiekanych liści)
Składniki