Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ostrą pastę paprykową rodem z Tunezji. Harissa stanowi pełen smaku dodatek do sosów, zup, makaronów czy marynat. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, zarówno smażonych, pieczonych czy grillowanych. Można ją przygotować z kilku składników dostępnych bez problemu w sklepach. Ilość oliwy pozwala regulować ostrość – im mniej oliwy, tym pasta będzie pikantniejsza.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Surowe ostre papryczki namocz we wrzątku; odstaw na pół godziny.
Oczyść i pokrój namoczone papryczki.
Do pojemnika blendera dodaj grillowaną paprykę, pokrojone papryczki i czosnek.
Dodaj przyprawy: sól, pieprz, kmin rzymski, suszonę kolendrę, pieprz cayenne oraz wędzoną paprykę. Dolej sok z cytryny. Zblenduj na gładką masę.
Stopniowo dodaj oliwę i blenduj do połączenia składników.
Smacznego