Pieczone ziemniaki w ziołach

Pieczone ziemniaki w ziołach
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Można je jeść same, z sosem lub jako dodatek do dań mięsnych czy rybnych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy. Mniejsze ziemniaki kroimy w ćwiartki, a większe -w grubsze słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami.

  2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące.

Komentarze do przepisu (2)

ciacho50 17 stycznia 2017
Pyszne ziemniaczki :)
Ania92 28 marca 2017
Takie proste, a takie smaczne :)
Pieczone ziemniaki to moje ulubione danie - zawsze! :)
Składniki
Składniki