Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt małą kostkę. Włożyć do garnka z osoloną wodą, zagotować i gotować 5 minut, następnie odcedzić. Piekarnik nagrzać do 225 stopni.
W miseczce wymieszać bułkę tartą i przyprawy, doprawić solą – mieszanka ma być dosyć słona.
Podgotowane i osuszone ziemniaki włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wymieszać z olejem. Dodać przyprawy i obtoczyć dokładnie wszystkie kawałki. Piec ok. 20 minut, przewracając co jakiś czas, aż do uzyskania chrupiącej skórki.
Ziemniaczki można podać solo lub z jakimś ulubionym dipem, np. śmietanowym.
przepis pochodzi ze strony: (polecam) ,
http://gingerbreath.blox.pl/2014/02/Genialne-pieczone-ziemniaczki-z-chrupiaca.html
Zdjęcie jest mojego autorstwa.