Pieczone puree

Przepis dnia 2016-07-23
Pieczone puree
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kardamonovy
Pieczone puree

Składniki

  • 8 średnich ziemniaków
  • 8 łyżek mleka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy na gazie, żeby odparowały z nadmiaru wody. Tłuczemy je lub przeciskamy przez praskę, dodajemy masło, mleko, gałkę muszkatołową i bardzo dokładnie mieszamy. Można je jeszcze ewentualnie doprawić solą. Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy z termoobiegiem, do zrumienienia w 200 stopniach.

Komentarze do przepisu (5)

Docherro 19 lipca 2016
Pyszne:)
GREGORHSPEED 20 lipca 2016
OŁ! Mać! Yum! <3
kasia-p 14 stycznia 2017
Smacznie wygląda. :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 średnich ziemniaków
  • 8 łyżek mleka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
Składniki