Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Na oliwie lekko zrumieniłam posiekaną cebulę, potem dodałam posiekany czosnek i po chwili posiekany miąższ z wydrążonych pomidorów. Dodałam ryz, przesmażyłam i podlewałam go wodą, prawie do całkowitego zmięknięcia ziaren- oczywiście mieszałam. W między czasie dodałam przyprawy, kumin, kolendrę i ziarna kopru włoskiego i sól i pieprz.
Do ostudzonego już ryżu dodałam mięso i posiekana zieleninę. Mięso jeszcze posoliłam. Wydrążone pomidory lekko posoliłam wewnątrz. Farsz włożyłam do pomidorów, pomidory zalałam jeszcze posolonym sosem pomidorowym.
Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia. Co najmniej pół godziny będzie potrzebne.
Smacznego :)