Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, intensywne w smaku buraczki, które doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34711
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34711
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 1 godzinę i 15 minut. Ostudzone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy do utworzenia delikatnej zasmażki. Do zasmażki dodajemy starte buraczki, maślankę, cukier brzozowy, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i zakwaszamy sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Wszystko zagotowujemy, często mieszając. Życzę smacznego! :)