Pieczona pierś.

Pieczona  pierś.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Doskonały dodatek do kanapek. Na ciepło jako dodatek do frytek też idealnie się sprawdza. Bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki

  • pierś z kurczaka 4 pojedyńcze
  • olej 3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. Piersi myję i suszę ręcznikiem papierowym. W miseczce mieszam olej z dodatkiem wszystkich przypraw. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2 godz.

  2. Mięso umieszczam w żaroodpornym naczyniu i piekę 1 godz. w tem. 180 stopni. Podczas pieczenia przewracam mięso co ok. 20 minut , aby było soczyste , a nie stało się zbyt słuche.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 04 marca
pyszotka:)
Składniki
  • pierś z kurczaka 4 pojedyńcze
  • olej 3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany
Składniki