Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowa z ryżem to idealna propozycja na obiad, jak i na zimno na kanapki. Polecam przepis ;)
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy. Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.
Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę. Wierzch możemy posypać czarnuszką. Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach. Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego ;)