Pieczeń drobiowa z boczkiem i kiełbasą.

Pieczeń drobiowa z boczkiem i kiełbasą.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: danutast1
Smaczna pieczeń, idealna na kanapki.

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 300 g boczku wędzonego
  • kawałek ulubionej cienkiej kiełbasy ( długość formy keksówki )
  • 2 jajka
  • 1 mała bułka namoczona w mleku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku - przeciśnietego przez praskę

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka zmielić, boczek zmielić. Dodać namoczoną, odciśniętą bułkę , jajka oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki ( jak na mielone ).

  2. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso do połowy formy, a następnie włożyć kawałek kiełbasy. Przykryć pozostałym mięsem. Zwilżyć dłoń olejem i dokładnie wyrównać.

  3. Nagrzać piekarnik do 180 st. i piec przez godz. na termoobiegu.
    Smacznego życzę :)

Składniki
  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 300 g boczku wędzonego
  • kawałek ulubionej cienkiej kiełbasy ( długość formy keksówki )
  • 2 jajka
  • 1 mała bułka namoczona w mleku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku - przeciśnietego przez praskę
Składniki