Pieczarki w śmietanie

Pieczarki w śmietanie
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kardamonovy
Pieczarki w śmietanie

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół (u mnie natka pietruszki i koperek)
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1/4 szklanki mleka (lub więcej)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy je do zrumienienia, razem z rozdrobnionym czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dolewamy śmietanę i mleko, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość posypujemy ziołami.

Komentarze do przepisu (8)

Futka 03 czerwca 2016
Ale pyszności! <3
anulka19835 03 czerwca 2016
pyszne!!! leśne grzyby w takim sosie są jeszcze lepsze!!!
Docherro 03 czerwca 2016
Pyszności..:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół (u mnie natka pietruszki i koperek)
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1/4 szklanki mleka (lub więcej)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Składniki