pieczarki smażone z kminkiem i oregano

pieczarki smażone z kminkiem i oregano
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Wspaniale jako przystawka, ale takze jako dodatek do dan glownych. Polecam serdecznie. Przepraszam za brak polskich znakow, ale nie mam takiej mozliwosci. Jak bede nastepnym razem robic, dodam lepsze zdjecie.....

Składniki

  • Pieczarki 1/2 kg ( ja wybieram brazowe, gdyz maja bardziej intensywny smak)
  • 2 srednie cebule + 1 papryka czerwona
  • Kucharek + troche kminku + 1 lyzeczka oregano
  • Pieprz ziolowy
  • maslo klarowane

Przygotowanie

  1. Cebule i papryke obrac, pokroic na piorka i wraz z przyprawami smazyc na masle klarowanym ok 7 minut.

  2. Pieczarki obrac, pokroic na polowki, dodac do cebuli z papryka i smazyc jeszcze kilka minut.
    Wspanialy smak daje dodatek kminku i oregano.
    Polecam serdecznie.

    Ja dalam jako dodatek do kaszy gryczanej prazonej. Wspaniale.

Składniki
  • Pieczarki 1/2 kg ( ja wybieram brazowe, gdyz maja bardziej intensywny smak)
  • 2 srednie cebule + 1 papryka czerwona
  • Kucharek + troche kminku + 1 lyzeczka oregano
  • Pieprz ziolowy
  • maslo klarowane
Składniki