Pieczarki po francusku

Pieczarki po francusku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wyborne i smaczne pieczarki do obiadu.

Składniki

  • Pieczarki ½ kg
  • Wino białe wytrawne ½ szklanki
  • Ketchup 1/3 szklanki
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić, pokroić, podlać winem i udusić do miękkości na małym ogniu. Po odparowaniu wina połączyć z ketchupem, posiekaną natka pietruszki, doprawić do smaku i podawać z pieczywem.

Składniki
  • Pieczarki ½ kg
  • Wino białe wytrawne ½ szklanki
  • Ketchup 1/3 szklanki
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki