Pieczarki duszone w białym półwytrawnym winie.

Pieczarki duszone w białym półwytrawnym winie.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne i bardzo smaczne:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć,oddzielić nóżki od kapeluszy i wrzucić na patelnie.
    Wlać wino oraz dodać masło.
    Dusić do odparowania wina,dodać posiekany czosnek,przyprawy i podsmażyć chwilę by się nie przypaliły.
    Na koniec dodać posiekaną natkę i chwilkę podsmażyć.
    Podawać z pieczywem lub do obiadu.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (22)

fafiatko 02 lipca 2018
Przepis wprost idealny dla mnie! pomyslowy i juz sobie wyobrazam ten smak, zapisuje do sprobowania!
Nevermore 02 lipca 2018
Super, teraz to bym słonia zjadł xD
basiliana 02 lipca 2018
Pyszny dodatek. Do tego grzanki i smaczna kolacja gotowa:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki