Pesto z rukoli i orzeszków

Pesto z rukoli i orzeszków
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Świetne jako sos do makaronu, sałatek lub pizzy

Składniki

  • Rukola 2 peczki lub opakowania
  • Orzeszki ziemne garść
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • parmezan lub twardy ser 5-10g
  • Sól
  • Pieprz
  • opcjonalnie czosnek

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera. Uważam, że gdy są wyczuwalne składniki pesto lepiej smakuje.

    Można pesto z rukoli zmalaksować stopką malaksującą- wtedy wyjdzie gładsza masa.

    Jest to świetny dodatek do sosów do makaronów, sałatek, i świetnie się mrozi. Można zrobić na zapas.

    Smacznego :)


Komentarze do przepisu (30)

bryssska 24 maja 2018
Prawie jak orginał, pysznie wygląda ;-D
kucharka-amatorka 24 maja 2018
Ciekawa, nowa wersja tradycyjnego pesto. Gratuluję.
Maudie 24 maja 2018
Pesto cud,miód,orzeszki :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Rukola 2 peczki lub opakowania
  • Orzeszki ziemne garść
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • parmezan lub twardy ser 5-10g
  • Sól
  • Pieprz
  • opcjonalnie czosnek
Składniki