Pesto z pietruszki

Pesto z pietruszki
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Bardzo zdrowe pesto z natki pietruszki z dodatkiem orzechów. Nadaje się jako dodatek np do makaronu,kanapek itp:)

Składniki

  • duży pęczek pietruszki (ja robiłam z trzech i takie proporcje podaję) 3 szt
  • czosnek 3-4 ząbki
  • orzechy włoskie lub laskowe (u mnie włoskie) 3 garście
  • oliwa z oliwek,ok 1/2 szklanki
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i pociąć drobniej.
    Orzechy lekko posiekać i podprażyć chwilę na suchej patelni

    Wszystkie składniki zmiksować dozując oliwę z oliwek tak by pesto nie było zbyt suche ani zbyt płynne.

    Gotowe pesto przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce,smacznego:)

Komentarze do przepisu (14)

szczotka_od_kija 23 lipca 2013
Uwielbiam!!!!!!!!!!:)
Konto usunięte 23 lipca 2013
No to żeś mnie kobietko powaliła, ten przepis na takie swojskie pesto to dla mnie hicior tego lata. Zagości u... Czytaj całość »
No to żeś mnie kobietko powaliła, ten przepis na takie swojskie pesto to dla mnie hicior tego lata. Zagości u mnie na dobre.
Jeszcze jedno, zdjęcie profilowe tak cudnie i estetycznie skomponowane, że blogerskie wymiękają.
rosse 24 lipca 2013
Świetny przepis na zdrowe pesto:)pietruszka ma więcej witaminy C niż cytryna:)fotki super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • duży pęczek pietruszki (ja robiłam z trzech i takie proporcje podaję) 3 szt
  • czosnek 3-4 ząbki
  • orzechy włoskie lub laskowe (u mnie włoskie) 3 garście
  • oliwa z oliwek,ok 1/2 szklanki
  • sól do smaku
Składniki