Pesto z natki marchewki według Ewy Wachowicz

Pesto z natki marchewki według Ewy Wachowicz
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Przepis z stylu zero waste. Pesto z natki marchewki, które można wykorzystać jako smarowidło do chleba lub dodatek do zup i makaronów. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • natka marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • garść uprażonych orzechów laskowych
  • sól
  • ½ szklanki oliwy lub oleju

Przygotowanie

  1. Z natki oderwać listki (łodyżki są zbyt twarde).

  2. Czosnek i orzechy wrzucić do robota, posolić i zmiksować.

  3. Dorzucić listki z natki, wlać oliwę lub olej i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoiczka, wlac trochę oliwy, zamknąć i wstawić do lodówki.

Składniki
  • natka marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • garść uprażonych orzechów laskowych
  • sól
  • ½ szklanki oliwy lub oleju
Składniki