Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode liście rzodkiewki, olej, prażone pestki słonecznika to pyszne trio, które tworzy delikatne pesto. Aby nadać mu lekko kwaskowego posmaku użyłam marynowanych plastrów rzodkiewki. Jeżeli takowej nie posiadacie, możecie dodać odrobinę soku z cytryny lub ulubionego octu. Takie pesto to zdrowe i doskonałe smarowidło do chleba, dodatek do zup czy sosów. Może również być dobrym sosem do mies z grilla.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88288
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88288
Składniki
Liście rzodkiewki namoczyć w zimnej wodzie w celu usunięcia ewentualnego piachu czy ziemi, wypłukać na sitku, odsączyć i odciąć korzonki.
Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera, doprawić solą.