Pesto z czosnku niedźwiedziego:

Pesto z czosnku niedźwiedziego:
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO: Można go przyrządzać na różne sposoby- np. kisić, zalewać olejem ale mnie najbardziej smakuje pesto , które dzielę na niewielkie porcje i mrożę.

Składniki

  • spora garść czosnku niedźwiedziego (same liście)
  • po łyżce ziaren słonecznika, dyni i orzechów laskowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku

Przygotowanie


  1. Liście czosnku i ziarna umieścić w blenderze i zmiksować. Dodać oliwę i sok z cytryny. Doprawić.
    Przełożyć do niewielkich woreczków strunowych i zamrozić.
    Idealny i zdrowy dodatek do masła, kanapek, pizzy i faszerowanych mięs.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 20 marca
Pyszny i zdrowy dodatek:)
Składniki
  • spora garść czosnku niedźwiedziego (same liście)
  • po łyżce ziaren słonecznika, dyni i orzechów laskowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
Składniki