Pesto z bundzem

Pesto z bundzem
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Świetny dodatek do makaronu, do kanapek. Dzisiaj z dodatkiem góralskiego bundzu. Spróbujcie a nie pożałujecie ;)

Składniki

  • czosnek 2 ząbki
  • bundz 70 g
  • ser corregio (tarty) 100 g
  • świeża bazylia z jednej doniczki
  • olej z orzeszków ziemnych 2 łyżki
  • pumpernikiel 2 kromki
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Obieramy czosnek, kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy liście świeżej bazylii. Pumpernikiel łamiemy na drobne kawałeczki. Bundz kroimy w kostkę.
    Do blendera wkładamy wszystkie składniki przeznaczone na pesto, blendujemy na jednolity, gęsty sos.
    Gotowe pesto przyprawiamy odrobiną soli i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Gotowe!

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 06 maja 2016
Muszę spróbować:)
fafiatko 14 stycznia 2018
masz fajne przepisy
BEATA1978 21 stycznia 2018
Dziękuję:)
Składniki
  • czosnek 2 ząbki
  • bundz 70 g
  • ser corregio (tarty) 100 g
  • świeża bazylia z jednej doniczki
  • olej z orzeszków ziemnych 2 łyżki
  • pumpernikiel 2 kromki
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • szczypta soli
Składniki