Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, zielone pesto z bazylią i orzeszkami piniowymi
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4632
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 866
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4632
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 866
Składniki
Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć.
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.
Gotowe pesto przełożyć do słoiczka i z góry zalać małą ilością oliwy. (Dzięki temu, pesto będzie się dłużej przechować, ok. miesiąca). Słoik zakręcić i wstawić do lodówki.
Pesto można również zamrozić.