Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pesto o niepowtarzalnym smaku pomidorów suszonych pod wloskim sloncem, delikatnych orzeszków piniowych, z lekka nutka czosnku i ognistego chili.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 41
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 868
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 41
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 868
Składniki
Ilosc skladników wystarcza na sloik 125 ml. Orzeszki piniowe uprazyc na patelni, bez tluszczu. Parmezan zetrzec , czosnek, pomidory i chili posiekac. Zmiksowac z oliwa w blenderze, jeszcze lepszy smak uzyskuje sie w mozdziezu, wymaga to jednak troche cierpliwosci. Doprawic sola i pieprzem.
Smakuje doskonale do chrupiacego pieczywa, do makaronu i jako dodatek do innych dan np. do ziemniaków a la pizza: https://smaker.pl/przepis-ziemniaki-a-la-pizza-i-salsa-ogorkowa,107529.html