Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i wyraziste pesto skomponowane z 3 ziół: bazylii, mięty i rozmarynu z dodatkiem orzechów laskowych, parmezanu i czosnku. Całość jest niezwykle aromatyczna, pobudza nasze zmysły, a w połączeniu z makaronem smakuje wybornie :D
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Składniki
Orzechy laskowe prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Parmezan ścieramy na tarce. Umyte i osuszone listki bazylii, mięty i rozmarynu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy czosnek oraz część oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty parmezan, rozbite orzechy laskowe, wlewamy pozostałą część oliwy z oliwek i łączymy składniki przez chwilę miksując. Całość doprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem. Pesto podajemy z makaronem ugotowanym al dente. PRZECHOWYWANIE: Gotowe pesto przekradamy do słoiczków, skrapiamy jego wierzch oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)