Pesto kolendrowe z pestkami dyni

Pesto kolendrowe z pestkami dyni
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maudie
Szybkie,bardzo zdrowe pesto:)

Składniki

  • Kolendra świeża 2 pęczki
  • Pestki dyni,garść
  • limonka (można zastąpić cytryną)
  • Oliwa (można użyć oleju rzepakowego) ok 3-4 łyżki

Przygotowanie

  1. Kolendrę (razem z łodyżkami),pestki dyni oraz sok z połowy limonki zmiksować razem dolewając oliwę .Przechowywać w lodówce,smacznego:)

Komentarze do przepisu (9)

Dolcevita-in-my-kitchen 25 listopada 2018
Przepadam za pesto, ale jakos nigdzie nie moge dostac swiezej kolendry :-)
pelen_brzuszek 25 listopada 2018
brzmi ciekawie :)
GREGORHSPEED 26 listopada 2018
No i tu mnie masz...Kolendra...Powoli przyzwyczajam się. Nie wiem czy to uraz "wakacyjny", ale za dużo w... Czytaj całość »
No i tu mnie masz...Kolendra...Powoli przyzwyczajam się. Nie wiem czy to uraz "wakacyjny", ale za dużo w kuchni gruzińskiej tego zioła. Na bank idealnie komponuje się z pestkami dyni, które uwielbiam. <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kolendra świeża 2 pęczki
  • Pestki dyni,garść
  • limonka (można zastąpić cytryną)
  • Oliwa (można użyć oleju rzepakowego) ok 3-4 łyżki
Składniki