Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Przepyszny dodatek do makaronów.

Składniki

  • 1/2 szklanki świeżej bazylii
  • łyżka uprażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • szczypta soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie

  1. Bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę i ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .

Komentarze do przepisu (2)

Futka 12 lipca 2014
Oj tak, kocham ten smak! :)
BEATA1978 13 lipca 2014
Nie ma jak domowe pesto. Pychotka.
Składniki
  • 1/2 szklanki świeżej bazylii
  • łyżka uprażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • szczypta soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu
Składniki