Pęczak z grochem do obiadu

Pęczak z grochem do obiadu
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Zamiast ziemniaków do obiadu lub na farsz do gołąbków.

Składniki

  • pęczak 20 mdag
  • 10 dag łuskanego grochu
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Groch zalać wodą na dwie godziny, następnie ugotować i odcedzić. Pęczak zalać bulionem i gotować powali przez około pół godziny. Następnie groch połączyć z pęczakiem, przecierem pomidorowym i dusić przez 5 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać do obiadu zamiast ziemniaków. Farsz bardzo dobrze nadaje się na gołąbki.

Składniki
  • pęczak 20 mdag
  • 10 dag łuskanego grochu
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki