Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 1 keksówkę o długości ok. 20 cm
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Kaszę gotujemy. Osobno gotujemy soczewicę do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Suszone śliwki kroimy w kawałeczki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim cebulę z marchewką i przyprawami, oprócz pieprzu, do momentu, aż marchew zmięknie. Następnie wyjmujemy i wyrzucamy ziarna jałowca. Do miski przekładamy ugotowaną kaszę, dodajemy soczewicę i zawartość patelni, dolewamy pozostały olej. Blendujemy na masę. Dodajemy pokrojone śliwki i przyprawiamy według uznania pieprzem.
Keksówkę smarujemy odrobiną tłuszczu i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę i dociskamy. Na wierzch możemy również posypać bułką tartą. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st C. Kroimy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Polecam ten bezmięsny pasztet.