Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla pasztetu mięsnego
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Kaszę gotujemy wg. przepisu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Do makreli dodajemy przyprawy, pokrojone jajka na twardo, surowe jajka i bułkę tartą wymieszaną z 1/2 szkl. mleka, ugotowaną kaszę i podsmażoną cebulę. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Dodajemy posiekany koperek i pietruszkę. Przekładamy do formy keksówki wyłożonej pergaminem. Zapiekamy ok. 1h w piekarniku w 180 stopniach.