Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa potrawa jaką jest ten pasztet. Świetnie pasuje jako danie na ciepło lub na zimno. Mój mąż bardzo często zabierał go do pracy i nie potrzebował nic więcej. Wbrew pozorom jest syty i zapewnia energię.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Seler obrać, przekroić na ćwiartki i ugotować prawie do miękkości, wystudzić. Przygotować maszynkę do mielenia i zmielić seler, cebulę, dynię i ser do miski. Do zmielonych składników dodać pozostałe i wymieszać masę. Masę na pasztet przełożyć do keksówki posmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Pasztet piec godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić i podawać sam lub z pieczywem.