Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest mokry, ładnie się rozsmarowuję... no po prostu doskonały!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Cukinie i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odsączamy sok z cukinii.
Oddzielamy białka od żółtek.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
.Cebulę i natkę pietruszki kroimy drobno.
Teraz wszystkie składniki, oprócz białek ze sobą łączymy. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dodajemy do reszty.
Powstałą masę przelewamy do 2 form wyłożonych folią aluminiową i pieczemy 60 min 180 stopni.