Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pasztet.
Polecam.
Odsłon: 101
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 680
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2161
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1471
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 610
Polecam.
Odsłon: 101
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 680
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2161
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1471
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 610
Składniki
Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole. Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę. Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą. Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny. Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.