Pasztet rybny gotowany na parze

Pasztet rybny gotowany na parze
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

Składniki

  • 0,5 kg filetów ryb słodkowodnych bez skóry i ości u mnie karpie i karasie
  • koperek szczypiorek pietruszka sól pieprz czarny pieprz ziołowy
  • 3-4 jajka
  • 5 łyżek drobnej kaszki razowej orkiszowej
  • kilka baby marchewek
  • 2-3 łyżki mrożonego groszku
  • żółta marchewka
  • kilka różyczek obgotowanego kalafiora i/lub brokułu
  • papryczka chili
  • duże awokado

Przygotowanie

  1. Ryby mielimy na drobnym oczku. Zmielone mięso ryb mieszamy z posiekanymi ziołami, kaszką orkiszową, jajkami oraz przyprawami. Całość mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze 1-2 łyżki kaszki orkiszowej. Do masy dodajemy warzywa, mieszamy.

    Na foli spożywczej układamy warstwę cienko pokrojonego awokado. Na awokado wykładamy masę rybną. Masę rybną obkładamy plasterkami awokado i szczelnie owijamy folią spożywczą.


    Tak przygotowane pasztet wkładamy do parowara i gotujemy na parze przez 30 minut.
    Pasztet pozostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia, następnie chłodzimy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie pasztet jest gotowy do jedzenia. Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 23 czerwca 2018
Niezly przepis! Ciekawy sposob na rybe!
bozka44 23 czerwca 2018
Tez sie podpisuje, bo ryba za mna chodzi :-)) Bardzo ciekawy przepis.
FoodSafari 23 czerwca 2018
dziękuję.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 kg filetów ryb słodkowodnych bez skóry i ości u mnie karpie i karasie
  • koperek szczypiorek pietruszka sól pieprz czarny pieprz ziołowy
  • 3-4 jajka
  • 5 łyżek drobnej kaszki razowej orkiszowej
  • kilka baby marchewek
  • 2-3 łyżki mrożonego groszku
  • żółta marchewka
  • kilka różyczek obgotowanego kalafiora i/lub brokułu
  • papryczka chili
  • duże awokado
Składniki