Pasztet rybny

Przepis dnia 2021-03-07
Pasztet rybny
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Jest bardzo amciowy :D

Składniki

Przygotowanie

  1. Kupiłam tuszki rybne, obrane i oskrobane. Obgotowałam je w wodzie dosłownie 8-10 minut. Mięso ma się ściąć. Można zrobić pasztet też z ugotowanej ryby.

  2. Mięso ryby obrałam z ości i część rozdrobniłam malakserem a część tylko widelcem. Do bułki dodałam wody z gotowania aby namiękła. Cebulę i czosnek starłam na drobnym oczku. Dodałam sól, pieprz, koperek. jeszcze starta skórka z cytryny i jajo. Wyrobiłam masę.

  3. Masę wyłożyłam do wytłuszczonej formy i obsypanej bułką tartą. Wyszło mi odrobinę za dużo więc końcówkę uformowałam w kulki, obtoczyłam w bułce i zrobiłam klopsiki rybne.
    Pasztet piekłam około 50 minut 1 180 stopniach.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (40)

Dariusz-D 02 marca
Super sprawa ...
Nevermore 02 marca
Biorem wszystko ;) Pyszne smarowidełko :)
Docherro 02 marca
Świetny pomysł,pasztet fantastycznyTylko kupię świeże rybki robię.pycha:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki